torsdag 26 september 2013

Personbeskrivning

Jag läser boken Miraklet i Anderna. Det är en självbiografi som är skriven av Nando Parrado. Jag har valt att beskriva Nando.

Nando verkar vara en stark person. Han är enormt stark. Hans själ är förmodligen den största som finns. Under dessa 72 dagar som Nando spenderar i Anderna ger han inte upp, han fortsätter att tro att han ska överleva resan.
Nando skiljer sig från mängden. Han är en helt vanlig kille, som gillar att titta på tjejer, störa och ha kul. Men efter 72 dagar i Anderna förändras Nando. Han ser annorlunda på livet idag än vad han gjorde före katastrofen. Nando är glad, vänlig och omtänksam. Han älskar sin fru och sina barn. Hans beteende har ändrats, hans liv går ut över den katastrofala händelsen. Han vet vem han är och hur han lever. Han tar vara på livet för varje dag som går.

Personbeskrivning - Madeleine

Jag valde att skriva om Madeleine.
Madeleine verkade vara en positiv lite tjej som inte hade hunnit att uppleva så jätte mycket i sitt liv. Hon var väldigt lycklig och hon hade väldigt stor "aptit" på livet.
Hon var en glad storasyster till sina två småsyskon.
Hon var tre år gammal och om hon finns i liv så är hon nio.

En person ur boken Vanja och Ville

En person i min bok är Vanja.
Vanja är en tjej som är skolans "rektor", det är hon som bestämmer. Vanja är också fysisk stark, nästan som en kille. T. ex som när Tobbe och hon tjafsar, så kan det ibland bli lite fysiskt, då brukar Vanja "vinna" och Tobbe brukar vika ner sig.

Två personer ur boken

Jag har valt att skriva om Butler, Butler är som en butler för Artemis. man får inte veta så mycket om Butler men de intryck jag får är att han är väldigt stor och stark han verkar även vara väldigt skicklig på olika kampsporter och att hantera vapen.


Nästa person som jag har valt att skriva om heter Artemis Fowl, man kan säga att det är han boken handlar om. Han är en datanörd som är väldigt blek och det verkar som att han är väldigt skicklig på att lösa koder och olika skiffer, det verkar även som att han kan hacka sig in i olika databaser och röja runt.

En person ur boken Tunnlar

Will Burrows
Han är en vanlig pojke som lever ett vanligt liv med sin syster och sina föräldrar i London. Det står inte mycket om han i boken men en sak vet man och det är att han älskar utgrävningar precis som sin pappa. Will har en kompis som heter Chester. De är de två personerna som har blivit lite mobbade på skolan och har därför börjat hänga ihop. Annars är Will en schyst kille och gör det han blir tillsagd att göra.

//Emil

personbeskrivning



Jag har valt att göra en person beskrivning om Alexander eftersom att jag anser att han är en viktig person i boken. Alexander är 15 år gammal och bor tillsammans med sin mamma, pappa och lillasyster. Alexanders pappa är alkoholist vilket gör att Alexander och hans familj lever ett väldigt tufft liv där misshandel inte alls är ovanligt. Men trots att Alexander inte alltid mår så bra så gör han allt för att hans mamma och lillasyster ska må bra.
För mig är Alexander en väldigt stark och omtänksam kille som inte bara tänker på sig själv! 





En person ur boken

Ryan är ganska feg och verkar vara rätt så mobbad. Jag tror att han är ganska smal och inte äter eller tränar så mycket. Han är en sådan person som bara är hemma eller inte gör så mycket. Han har två kompisar och dom är han inte så mycket med än som jag har läst.

Personbeskrivningar- Eviga glömskans allé

Boken jag läser är skriven i "jag"-form av en tjej som heter Alexa.
Jag upplever att Alexa är en tjej som inte bryr sig så mycket om att hänga med i trend och grupptryck, utan klarar sig helt själv. Jag menar att när tjejer går runt i vågade kläder som har en ordentlig urringning, så nöjer hon sig gott och väl med att ha sina slitna jeans och en vanlig t-shirt.
Jag tror att hon är den personen som tänker mycket, men gör inte sin röst hörd.
Jag märker att hon är en person som bryr sig mycket, t.ex. som när hennes mormor skulle bo ensam så erbjöd Alexa sig att hennes mormor kunde bo hos henne i centrala Stockholm.

I boken finns det fler personer än Alexa och hennes mormor.
En väldigt intressant tjej som ena dagen inte ens visste att Alexa existerade, men sedan bestämde sig för att Alexa var hennes nya bästavän, heter Amanda. Alexa förstår inte varför Amanda började vara med henne helt plötsligt. Amanda är den populära tjejen med massor av vänner, har världens byst, och med killar efter sig hela tiden. Varför ville hon vara med Alexa som är den utstötta och opopulära tjejen?
Hon förstår inte varför Amanda dök upp direkt efter att hennes mamma åkt till Afrika. Hon oroar sig för att Amandas kille som är med i ett kriminellt gäng kan ha något i åtanken. Och Alexa vet inte om Amanda är någon att lita på när hon märker att hon står och kollar in alla Alexas värdesaker med ögon stora som tennisbollar.

torsdag 12 september 2013

Artemis Fowl

Jag läser boken Artemis Fowl som är skriven av Eoin Colfer.
Jag valde den här boken för att den verkade bra, den var också lagom tjock att läsa och den verkade vara väldigt spännande och rolig att läsa. Jag har ganska höga förhoppningar på denna boken för den verkar såpas bra.
Början på boken värkar väldigt spännande och intressant, det börjar med att Artemis och Butler letar efter en bok.


Madeleine

Jag valde att läsa boken Madeleine som är skriven av författaren
Kate McCann
Varför jag valde just denna bok är för att den verkade väldigt hemsk men också väldigt intressant. Jag valde den också för att jag tror att man kommer bli väldigt fäst i boken så att man inte vill sluta läsa den.
Men mina förväntningar om denna bok tror jag är att den kommer bli väldigt dramatisk och väldigt sorgsen speciellt eftersom att det är en sann historia. Jag tror också att den kommer bli lite svårt att läsa denna boken för att det är så hemskt, det som har då har hänt.

Boken börjar med att pappan förklarar hur deras liv var innan de åkte på en familjesemester och hur han och hans fru träffade varandra och att det har tre barn. Alltså lite fakta om deras familj kan man säga. Hur deras liv var.


Miraklet i Anderna

Jag har läst boken Miraklet i Anderna. Det är en självbiografi som är skriven av Nando Parrado. Boken handlar om ett flygplan som kraschar. På flygplanet sitter ett förväntansfullt rugbylag som ska på en cup som de länge längtat till. Men det blir ingen cup för Nando och hans lag. De kommer inte enda fram. Deras plan kraschar i de snötäckta bergen i Anderna. Det är inte många utav passagerarna som överlever kraschen. Men det finns dem som faktiskt överlever, och står ut i 72 dagar på den  iskalla, snötäckta platsen. Varför jag valde denna bok var först och främst för att jag var tvungen till att läsa något, och jag tycker det är roligare att läsa en självbiografi än en bok som någon bara hittat på. Så jag valde Miraklet i Anderna. Jag började redan läsa den under sommarlovet, men hann inte läsa ut hela vilket det var tänkt. Jag har ungefär läst halva och jag tycker den är rätt så intressant , inte jättebra men den fungerar att läsa. Det finns även en film om boken som jag tror kan vara väldigt bra.  



Harry Potter och Halvblodsprinsen

Boken jag läser är Harry Potter och Halvblodsprinsen. Hon som har skrivit boken heter J.K Rowling.
Anledningen till att jag valde boken var för att jag hade sett filmen och jag ville veta om böckerna beskrev personerna bra och om det fanns mycket med i boken som man inte hade sett i filmen och direkt när man börjar boken är den väldigt annorlunda från hur filmen börjar. Jag hoppas att boken är bättre än filmen och att den beskriver olika föremål och andra viktiga saker på ett bra sätt.

Boken börjar med att Englands premiär minister sitter på sitt kontor när han hör ett ljud bakom sig han blir förskräckt när han upptäcker att en tavla av en man rör på sig tavlan berättar att trolldomsministern kommer. Efter en liten stund flammar det till i brasan framför honom och en sotig man kommer ut. Och berättar om trollkarls världen som Premiär ministern inte hade någon aning om fanns. Nästa gång trolldoms ministern kommer berättar han att det är oroligheter i trollkarls världen.


Emil om ny bok...

Jag har läst boken Tunnlar av författarna Roderick Gordon & Brian Williams.

Jag valde den här boken först för att jag såg omslaget och så tänkte jag, kan väll kolla vad det är för något. Jag läste på baksidan och tyckte att den verkade spännande. Jag har väldigt stora förväntningar på denna bok i och med recensionen på baksidan.

Denna bok handlar om en kille Will Burrows som lever ett vanligt liv i London med sin familj. Will och hans pappa har en udda hobby, dem gillar att göra utgrävningar tillsammans. En dag är Pappan försvunnen. Han har försvunnit genom åt hål i källaren in i en tunnel. Inledningen handlar då om att Will börjar leta efter sin pappa tillsammans med sin kompis Chester.



Du är min Av

Jag läser boken Du är min som är skriven av Nigel Hinton.

Jag valde denna boken för att den verkade spännande och jag förväntar mig att den är bra.

Ryan var på en marknad och då så han en mobil som en man ville sälja och han var väldigt nervös över något. Till slut så bestämde Ryan sig för att köpa telefonen. Säljaren sänkte priset till 10 pund.
Vill du veta mer så får du läsa boken.

Vanja och Ville



Boken jag läser heter Vanja och Ville och är författaren heter Mats Wahl.

Jag valde denna bok för att jag tyckte den verkade spännande och den handlade också om en skolklass som jag tyckte verkade intressant.

Inledningen handlar inte så mycket om boken tror jag, det är mest personbeskrivningar och lite hur dom har det i klassen.

Fiende

Fiende
Jag läser boken Fiende som är skriven av Tanya Landman.
jag valde den för att den verkade bra och de va inte direkt många sidor med andra ord jävligt lätt läst.
Jag har inte några förväntningar i boken

Inledningen är la bra lite konstig men bra.


Rob har typ två pappor den riktiga stack ifrån familjen bara så där och sen kom en styv pappa som tog robs riktiga pappas plats.
Rob hatar den nya pappan och de va han inte rädd för att visa.

Himlen börjar här!


Jag läser boken "Himlen börjar här"som är skriven utav författaren Jandy Nelson. Varför jag började läsa boken beror på att jag tycker att den verkar vara den "typ" av bok som jag gillar, alltså spännande och intressant.
Mina förhoppningar på boken är därför att den inte ska vara seg att läsa och att man inte ska vilja sluta läsa den.


Varma Kroppar



Boken jag läser heter Varma kroppar och är skriven av Isaac Marion.
Jag valde att läsa denna bok för att jag har sett filmen och den var riktigt bra, och det sägs att boken är bättre än filmen, så jag hoppas det bästa med denna bok.

Boken börjar med att huvudkaraktären R berättar om sitt liv som en Zombie, om hur han lever, om alla hanns tankar och alla hanns frågor om vem han var och hur han var innan han blev en
zombie.

Eviga glömskans allé





 Jag läser boken Eviga glömskans allé, som är skriven av den kvinnliga författaren Ritta Jacobsson.



Jag valde att läsa denna bok eftersom att jag tycker att spännande böcker är de absolut bästa. Så när vår bokpratare berättade lite om handlingen så fastnade jag direkt, liksom spännande, men ändå realistisk. Jag tycker att böcker som har fantasi som genre, men är spännande, blir väldigt löjlig efter ett tags läsning.

Mina förväntningar på boken är ganska höga, eftersom att jag fått veta några händelser alla redan som verkar dramatiska.

Inledningen är svag, lite allmän, men ändå bra. Det som händer i inledningen är att huvudpersonens mamma åker ifrån landet, enda till Afrika som volontär. Där skall hon stanna i 2 månader, medan hennes tonåring till dotter, huvudpersonen, stannar kvar i Sverige. Man får veta att hon kommer ha sällskap av sin mormor då och då som börjar bli lite virrig i huvudet och börjar säga saker som dottern blir rädd av och som väcker obehagliga känslor.