torsdag 3 oktober 2013

Personbeskrivning


En av huvudpersonerna i Fjärde riket är Blenda. Hon är en tjej som går i 9 och har precis börjat i en ny skola. Hon drömmer om att bli en av de populära i skolan då hon hade varit lite utanför i sin gamla. Hon är en person som drömmer om att vara i rampljuset och vara det som är mest populär. Men då skolan redan har en person som är där och hon inte lyckas bli vän med henne kommer hon långt ner och hon bli utstött.
Hon är målmedveten då hon vill så gärna bli den populära och hon är villig att använda fula knep för att komma dit hon vill. Hon är villig att manipulera folk i sin närhet för att komma dit hon vill och undanhålla info från folk.
En annan är Hedvig. Hon är en tjej i hennes ålder som på skolan som Blenda kommer till är den mest populära eleven och hon har all makt på skolan. Även lärarna vågar inte sätt sig upp mot henne. Hon är smart men hon vill inte vissa det och är då den tuffa och skriver av en annan tjejs uppsatser. Hon beskrivs i början av boken som helt perfekt och snygg. Jag uppfattar henne lite som en översittare som vill framstå som perfekt men inte egentligen är det.
Deras relation i en väldigt hatande och kall relation. Blenda är helt avundsjuk på Hedvig och vill själv vara i hennes position. Hedvig ser ner på Blenda och hon ser henne som udda och konstig. Hon bry sig inte om henne och hon blir bara en i mängden för henne. Men när Blenda börjar gå mot henne och börjar gå mot henne och försöker få skolan mot henne så blir som misstänksam mot henne och kall.
De av dem som förändras mest i boken är Blenda som går från att verka bara vilja vara populära visar sig bli mer och mer kapabel för att gör saker för att fortsätta hålla makten hon har fått. Hedvig ändras också då hon blir mer vänlig och hon fattar mer vad hon har gjort mot de andra innan och blir allmänt mer trevlig. Man märker senare hur smart hon egentligen är och varför hon gör som hon gör.

En Person Ur Boken

Boken är: varma kroppar

Julie:

Julie är personen som följer med zombin R och tillsammans försöker de föra hem Julie, iväg från alla andra zobies, och faror i denna zombie apocalypse.

Julie är en mycket maskulin person, hon är utbildad i militären och en mycket skicklig krigare. Hon gör inte så mycket tycker jag, hon följer efter R nästintill hela tiden. Även om hon framstår som mycket maskulin så kan man ändå tolka henne mycket känslig och rädd.

R:

R är en zombie, tack vare detta så har han inte så mycket känslor i boken men han beskriver sig själv som en mycket förvirrad zombie, som inte vill något än att få tillbaka sina minen och känslor. R har inte varit zombie tillräckligt länge för att förlorat alla sina känslor, han kan fortfarande känna kärlek och glädje i vissa ting. Han framstår som en mycket beskyddande person också.

tisdag 1 oktober 2013

Fjärde riket

Jag läser nu boken fjärde riket av Maria Nygren.
Inledningen i denna boken är inte särskilt spännande då det är mer av en bakgrunds inledning där man får en bakgrund om huvudpersonerna. Den börjar med att Blenda flyttar till en ny skola som styrs helt av en tjej Hedvig och hon bli snabbt en av de mindre populära. Men hon drömmer om att själv får vara i centrum.
Mina förhoppningar på boken är att man ska få ser hur alla av karaktärerna utvecklas och ändrar sitt beteende under bokens gång.