torsdag 16 januari 2014

Pojken som inte fanns

Jag läser pojken som inte fanns. Den är skriven av Dave Pelzer och är en självbiografi. Jag har läst alla andra böcker han har gjort, som alla handlar om samma sak, hans uppväxt. Varför jag just valde att läsa denna boken var för att jag tidigare läst de andra böckerna.

dock tror jag att jag redan läst denna boken, men det gör inget för jag tyckte den var bra!
Jag läser boken "Hur kär får man bli" som är skriven av Katarina Von Bredow. Anledningen till att jag valde just denna bok bror på att jag läst några av hennes andra böcker. De böckerna som jag läst tidigare har varit väldigt spännande och intressanta och därför hoppas jag på att denna också kommer vara det!        

boken jag läser

jag läser boken "Det glömda rummet" som är skriven av Sharon Siamon.
jag har läst några sidor i boken nu och jag tycker den börjar väldigt bra och spännande. jag får se vad detta leder någonstans.
                    LEGENDEN OM LARTEN CREPSLEY
                                     EN VAMPYR FÖDS
                                        SKRIVEN AV: DARREN SHAN


Anledningen till att jag valde just denna bok var pågrund av de faktum att boken är skriven av samma person som "legenden om Darren Shan", vilket var en serie böcker som jag njöt av en hel del. Detta är då historien bakom Crepsley en liten pojke som blev förvandlad till en vampyr och möter mängder av faror och ny äventyr där hanns vampyrkrafter kommer vara till stor användning.

Jag hoppas att denna boken kommer leverera lika mycket spänning och längtan efter mera som författaren äldre böcker.








Jag är Zlatan

Jag ska läsa boken "Jag är Zlatan" som är skriven av han skälv och David Lagercrantz. Jag tror den handlar om hans uppväxt och hans liv och hur han blev så stor inom fotbollen. Jag hoppas att den är bra så att man inte tröttnar på den efter 30 sidor.

Harry Potter and the Deathly Hallows

Jag håller på och läsa Harry Potter och Dödsrelikerna fast jag läser den istället på engelska. Det är faktiskt inte så svårt som man kan tro om det är ett ord man till exempel inte förstår när man läser en engelsk bok kan man kolla sammanhanget som det ordet man inte fattar är med i och då kan man gissa sig till vad ordet är.

 Anledningen till att jag ville läsa boken var för jag har sett filmerna och jag ville veta hur annorlunda filmerna och böckerna var från varandra och det visar sig att det är ganska stor skillnad. Jag ville också läsa den för att man skulle förstå vissa viktiga delar som filmerna kanske inte förklarar särskilt bra. Det blir mycket klarare när man läser boken.



Pojken som kallades Det

Jag läser "Pojken som kallades Det" och det är den första boken av 3 böcker. Författaren är Dave Pelzer som även är huvudpersonen i boken.

Jag valde denna boken för att jag gillar att läsa självbiografier och det var en av de böcker som verkade bra. Men jag vet inte riktigt vad som kommer att hända men på boken så står det att det är en fruktansvärd bok så jag antar att något fruktansvärt kommer att hända.
Boken i sig känns som en sorglig och dramatisk bok och att pojken i boken kommer att få en väldigt jobbig tid.


Boken som jag läser idag heter "Av samma blod" och är skriven av Carin Svensson.
Jag har läst lite av boken och jag tycker det verkar ganska spännande, så hoppas på att det fortsätter så.



Boken Emil läser

Jag läser boken Eragon som är skriven av Christopher Paolini. Den handlar om Eragon^^ och hans liv där han kommer i kontakt med drakar på ett speciellt sätt. Det är en fantasy bok. Läs den om du vill ha reda på mer!