tisdag 5 mars 2013

Branden


Branden
Det hela startade med något som hade börjat brinna i källaren sa, brandmannen. Jag frågade vad som hade startat branden.

Poliserna som var vid platsen hade frågat alla som bodde i huset om de hade sett någon eller något konstigt i källaren. Ingen hade sett något förutom tant Britta.
Hon var en gammal tant som alltid var sur och hon hade koll på vad som hände i huset när som helst på dygnet (hon var en pensionär).  Hon hade sett att det var någon som hon inte kände igen som gick ner i källaren hon tror att det var en man för han var lång och hade kort hår. Sen när han gick ut såg hon att det var Per i affären.
När poliserna fick veta det åkte de raka vägen hem till Per. Där hade han sagt att han var i källaren för att hjälpa sin kompis att laga sin cykel men när Per gick såg han en elsladd som var sönder men att han hade glömt att säja till.
När brandmännen hade släckt elden så hade poliserna kunnat kolla på övervakningsbilderna men det var inte något som folk trodde hade hänt utan det var en kvinna som hade gått ner till källaren när Per var där nere och lagade cykeln. Hon försökte att tända eld på huset med hjälp av den söndriga sladden. Men när Per skulle gå hem märkte hon att han hade varit i källaren och då när han hade gått så satte hon en timer så att sladden skulle göra eld på kvällen, trodde poliserna. Men i förhöret hade hon sagt att hon satte timer på en tv som skulle starta på kvällen och tillslut konstaterade alla att det bara var en olycka.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar