onsdag 20 mars 2013

en händelse ur boken!


Händelsen som jag har valt ur boken är när Ellie, Corrie och Kevin har kommit till Mrs. Alexanders uppfart och är jagade av 3 vakter.

Ellie ville ha en plan för att det räcker inte att bara springa för de som jagar dom har vapen.

Efter att dom hade letat en stund så hittade dom en hammare mejsel och tändstickor. När de då hade fixat det så letade dom reda på en gräsklippare som dom stötte på när de tog sig från uppfarten till baksidan av huset.
Efter några minuters letande så hittade Corrie den.
Dom gick fram till gräsklippare och då såg de ljuset av ficklampor, så nu var de tvungna att skynda sig.
Då undrade Kevin vad Ellie skulle ha mejseln och hammaren till och varför hon inte bara kunde öppna locket på tanken så planen ändrades.
Kevin tog av sin tröja och dopade den i tanken drog en sträng av bensin på marken fram till en mur när dom hade gjort det så gömde dom säg bakom den.
Dom tog fram tändstickorna och Ellie skulle precis tända tändstickan men hon klarade det inte för att hon skakade för mycket. Hon försökte gång på gång men den ville inte tändas och när hon väll fick tänt den så tappade hon den lika fort och gnistan försvann men efter någon sekund så tändes bensinen på och hoppet kom tillbaka och de tre som hade jagat dom var strax framför gräsklipparen när den sprängdes.

Jag tror att Ellie kände sig rädd och chokad för det som har hänt. Kanske lite förvirrad och inte har hunnit ta in allt som har hänt och om jag var i den situationen så skulle jag inte kunna tänka klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar