tisdag 5 mars 2013

Händelse ur boken ”imorgon när kriget kom”


Händelse ur boken ”imorgon när kriget kom”

Den händelse som jag valt ut att skriva om är tillfället då ungdomarna kommer hem från Helvetet och de märker att hemska saker hänt deras hem och deras familjer.

Ungdomarna har precis kommit hem ifrån deras 5 dagar långa resa i Helvetet.
Helt upprymda av att få springa och berätta för sina föräldrar börjar de att ta sig hem till Ellie. Direkt märker Ellie att det som vanligen brukar vara i full gång vid den här tiden, är helt dött och tyst. Det är vid middagstid och middagen står inte på bordet och det finns inte ett enda spår av att det varit en levande varelse i huset på någon dag. Huset är nystädat och orört, vilket också är ovanligt i Ellies hus. Vart är hennes mamma och pappa?
Mest chockad blev hon när hennes pappas vallhundar inte skällde som galningar när hon öppnade dörren till bakgården. Allt var helt tyst och stilla, det var helt öde.
Hundarna smiter aldrig, och det hade de inte gjort denna gång heller. Ellie hittade hundarna tillsammans med en stinkande doft och massor av flugor. De var döda. Hundarnas mat och vattenskålar hade puttats ut, någon eller några hade varit här, och de hade inte varit inbjudna.
De andra sex blev lika chockade som Ellie när de kom springandes till bakgården efter att ha sett husets spöklika stillhet.
Ellie kom och tänkte på hundarnas mamma Mille som säkert också var död i sin lilla gömma i ladugården. När hon hittade henne är det nästan att ta i när man säger att hon levde, hon var på gränsen till att kunna stå på benen. Det lilla vattnet som fanns kvar i vatten bunken hade hjälpt henne att överleva. Men hur länge hade hundarna varit utan Ellies pappa? Hon visste att hennes pappa aldrig skulle lämnat sina kära hundar utan massor med mat och vatten. Hur länge har de varit borta egentligen? Och vart är dem? Det var något hemskt som hade hänt, och Ellie visste inte om hon ens ville veta vad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar