onsdag 13 mars 2013

En händelse ur "Imorgon när kriget kom"


Imorgon när kriget kom

Jag valde att skriva om händelsen när ungdomarna är på en utflykt och campar i ”Helvetet”, då plötsligt Ellie får syn på ett mystiskt flygplan och blir mycket fundersam.

Händelsen utspelade sig på natten när ungdomarna låg och sov i sina tält och Ellie plötsligt vaknade till utav att hon behövde gå på toa. Eftersom att det inte fanns någon riktig toalett i närheten var hon tvungen att gå ut i skogen. Egentligen orkade hon inte alls gå upp ur hennes varma och sköna sovsäck men tvingade sig själv till sist att göra det ändå. När hon sedan äntligen var på väg tillbaka från skogen stannade hon plötsligt upp och uppmärksammade något konstigt ljud. Ljudet beskrevs som ett brummande, surrande och högt ljud. Hon tittade sig fundersamt omkring och såg sedan upp mot den klara och stjärnfyllda himlen. Bara ett par sekunder efter kom det plötsligt ett helt gäng med jet flygplan flygande väldigt lågt över platsen.
Ellie blev så skrämd av alla ljud och allt hon såg så hon kurade ihop sig till en boll för att känna sig tryggare och kunna skydda sig.
Ellie satt ihop kurrad en stund och väntade på att ljudet skulle försvinna. Det tog en stund innan det försvann men när det väl hade försvunnit reste hon sig försiktigt upp igen och ställde sig på sina ben. Det var då hon kände att allting inte var som det hade varit tidigare. Bland annat så kändes inte luften lika ren och fri och det fanns en stark doft utav bränsle.
Ellie var förvånad över allt som hade hänt men skyndade sig snabbt tillbaka till tältet för att se om någon av de andra också hade varit vaken och hört det som hade hänt.  

1 kommentar:

  1. Jag tycker att du förklarar händelsen bra. Du gör så att man fatar vad det handlar om, hur Ellie uppfattar ljuden, doften rädslan och det. Så jag tycker att du har gjort en bra sammanfattning av hennes situation när planen kom.

    SvaraRadera