tisdag 5 mars 2013

Spelar roll


Spelar roll!

Det var lördag kväll. Abbe och Roffe spela roll,
roll går till så att det är två spelare, och en domare. Domaren slänger en kula i ett roterande hjul med massa siffror i sig. Spelarna får sen satsa på vilken siffra de vill. Den siffra kulan hamnar på har vunnit, svårare än så var det tydligen inte.
         De hade varit en händelserik match där Abbe anklagade Roffe för fusk. Roffe förstod inte riktigt hur man skulle kunna fuska på det här. Han menar, kulan rullar och hjulet snurrar. Men Abbe sa att det visst var möjligt. Roffe såg förtvivlad ut. Som om han skulle förlora alla pengar han hade vunnit. Men senare förklarade Abbe hur man fuskade. Det var en lång och väl genomtänkt sätt för att få Roffe diskad. Men Abbes idé funkade inte så bra, Roffe blev inte diskad utan istället förlorade Abbe hälften av sina pengar.
Abbe, som kom från Sverige har två OS-segrar och vunnit hela världscupen i roll den här säsongen. Han hade stor press på sig men hade så här långt klarat sig alldeles utmärkt, förutom den dumma idén att försöka diska sin motståndare.
Roffe som var helt ny i branschen, kom också från Sverige men hade inte någon erfarenhet av spelet roll. Han var en helt vanlig svensk förutom att han aldrig hade spelat roll.
      Det var i slutet av matchen. Det stod lika mellan Abbe och Roffe. Abbe hade tjänat ihop alla pengar han hade förlorat tidigare under matchen.
Domaren satte igång sista kulan. Abbe hade satsat på nummer 3, som han inte hade satsat på någon gång under kvällen. Det var ett vågat drag. Roffe som hade satsat på nummer 4, som han hade satsat på under hela kvällen. Hjulet tappade fart. Saktare och saktare för varje sekund som gick. Roffe svettades. Abbe kissade nästan på sig. Efter en lång väntan stannade äntligen hjulet… Det blev.. lika. För den första gången under roll historien stannade kulan på kanten mellan 3:an och 4:an. De trodde inte sina ögon. De fick sedan rösta om de skulle spela en avgörande omgång eller om de ville att det skulle sluta oavgjort. De båda röstade på oavgjort. Även om de ville vinna, var de ändå ganska nöjda med oavgjort. Det blev alltså. Oavgjort.

Efter ungefär ett år senare har både Roffe och Abbe slutat med att spela roll. De kände att det inte var någon idé att fortsätta spela roll eftersom de båda har skaffat sig en familj.


Av:Jesper

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar